Overlijdensbericht

EHBO-vereniging St. Vincentius

Ga naar de inhoud

Overlijdensbericht

EHBO-Vereniging St. Vincentius
Gepubliceerd door Het Bestuur in Berichtgeving · 7 april 2021
In Memoriam Hans Slootjes.
 
 
Op 4 April 2021 is onverwacht onze steun en toeverlaat Hans Slootjes overleden.

Hans Slootjes, Bestuurslid en Materiaal Beheerder EHBO Vereniging St. Vincentius
 
Hans heeft heel veel voor onze vereniging gedaan. Niets was te veel gevraagd. Zijn handige tips, zijn vrolijke noot en zeker zijn toewijding voor de vereniging zullen wij zeker gaan missen.
"Een man, een man en een woord, een woord", zei hij vaak en dat was ook zijn motto.
Hiermee gaf hij aan dat als hij iets ging doen dan hield hij zich er aan. Ja, ook als dit soms wel eens moeilijk was.
Hans is een zeer graag geziene vriend met wie je graag een dagje wilde posten. Tijdens het posten vertelde hij verhalen over zijn werk als vrachtwagen chauffeur en ook over de spannende dingen die hij mee maakte tijdens het zout strooien in de winter. Zijn vrouw en kinderen waren ook regelmatig gespreksonderwerp en daar hoorde soms ook de nieuwe foto's van zijn kinderen, kleinkinderen en honden bij, want daar was hij heel erg trots op.
Hans was als materiaal beheerder heel erg secuur en netjes. Onze EHBO caravan was zijn kindje en zag er van binnen en buiten altijd erg netjes uit. Owee, als je er een rommeltje van maakte, dan moest hij er wat van zeggen en moest je dit gelijk opruimen. Hij was een meester in het scheppen van orde en overzicht. Veel al gaf hij alles een vaste plaats en was er geen plaats dan maakte hij er een. Hans mocht dan ook graag iets in elkaar knutselen.
 
Maar ondanks alles wat Hans voor de EHBO deed was er slechts een reden waarvoor hij alles zou laten vallen en dat waren zijn vrouw, kinderen en huisdieren. Dit was zijn grootste bezit. Daar mocht niets of niemand aankomen.
Ondanks alle leuke en gezellige dingen hebben Hans, Ida en de kinderen het niet makkelijk gehad.
Hans kreeg longkanker en werd hiervoor behandeld. Toen Hans er net weer boven op begon te komen, kreeg zijn dochter ook kanker waar ze vrij snel aan overleed. En of dat nog niet genoeg was, werd er bij Hans wederom longkanker geconstateerd. Zoals wij Hans kennen ging hij met een positieve instelling er vol voor om de strijd tegen de  kanker aan te gaan.

Hij vertelde wel dat hij erg vermoeid was door de chemokuren en dat hij bijna leefde als een kluizenaar want hij was doodsbenauwd dat hij ook Corona zou krijgen.  Een kleine twee weken geleden vertelde Hans dat hij het heel erg vond om te zeggen dat hij gaat stoppen met het EHBO. Hij vond geheel onterecht dat hij ons in de steek zou laten. Hij wilde nog heel graag er voor de vereniging zijn, maar hij kon het niet meer op brengen.
We vertelde Hans dat we na de Pasen een afspraak zouden gaan maken om de EHBO spullen en taken van hem over te nemen.
 
Hoe groot was dan ook de hamerslag die wij kregen toen de rouwkaart op de mat viel.

Helaas kunnen wij als EHBO-ers deze pijn en verdriet niet behandelen, maar we hopen dat onze warme woorden enige troost mogen geven aan Ide en de kinderen en klein kinderen in deze zware en moeilijke tijd. Onze warme gevoelens gaan uit hen en te meer om dat wij beseffen dat zij hun echtgenoot, vader en opa zullen gaan missen. Wij zullen ons EHBO Maatje Hans ook gaan missen en misschien meer dan we nu kunnen denken maar vergeten zullen wij jou nooit meer.

Hans, Bedankt voor jou onvoorwaardelijke steun en vriendschap waarop wij altijd konden bouwen.
 

Hans, Rust zacht en vredig en vooral een goede reis…..
 

Terug naar de inhoud